Colectii

Clusterul Romanian Textile Concept participa cu colectiile clusterului la targuri nationale si internationale pentru contractari. De asemenea, avem o colaborare buna cu designerul Andreea Tincu, care a lucrat colectiile “by Andreea Tincu” si “Marama”.

Obiectivul acestor colectii este de a demonstra capacitatile creative, de productie si executie a producatorilor membri in cluster. Piesele colectiei au fost create in fabricile Datsa Textil, Caremil, Katty Fashion, Glamour Fur, Ring Textile Production, iar accesoriile sunt semnate Guban si Corvari’s, dupa schitele designerului. Materialele folosite sunt atat naturale (lana, matase, piele), cat si fibre artificiale, de calitate superioara, inclusiv blana eco.

Marama – Designerul Andreea Tincu a creat o colectie grafica, in  cromatica specifica costumului popular romanesc, dominata de negru, alb, rosu si accente viu colorate. Departe de o copiere exacta a acestui port,  MARAMA este un proiect absolut contemporan, in care linia si punctul creaza jocuri grafice expresive. Este o colectie purtabila, pentru productie in serii mari, dar cu un plus de creativitate rezultat din tiparele originale, structurile complexe si combinatiile de diferite materiale folosite la un singur produs. Structurile tricotate sunt tip Jacquard si sunt folosite pentru a crea piese vestimentare dintre cele mai diverse: capa, pelerina, vesta oversized, pardesiu, rochii cu pelerina, jacheta cu maneci si buzunare din blana, pulovere cu aplicatii din piele. Outfit-urile din tesaturi sunt elegante, cu un rafinament aparte, conferit  de contrastul alb-negru si de silueta longilina.

Speram la cat mai multe colectii impreuna, noi, membrii clusterului, si la cooptarea de designeri noi pe diferitele proiecte pe care le derulam, inclusiv producatori noi care sa completeze conceptele noastre.