Comunicat de presa “Women in Power”

logo-wip + erasmus

Primul raport publicat de proiectul european ‘Women in Power’

"Women in Power" este un proiect european care implică șapte organizații din patru țări diferite, menit să promoveze leadership-ul profesional și abilitarea femeilor prin intermediul unui curs de formare online gratuit, disponibil în mai multe limbi.

Proiectul, cofinanțat prin programul Erasmus +, si-a atins primul obiectiv prin publicarea unui raport asupra posibilitatilor de a ajungere in pozitii executive de catre femeile din sectoarele tradiționale (mobilier, textile și încălțăminte).

Raportul publicat oferă o analiză cuprinzătoare din două perspective diferite. În primul rând prin feedback-ul primit prin prisma femeilor care lucrează de ani de zile în cadrul industriei lor tradiționale și care încă urmăresc să obțină funcții executive.

În al doilea rând, raportul analizează răspunsurile femeilor care au reușit să spargă plafonul de sticlă, care au impartasit din experienta lor asupra abilităților și competențelor care le-au ajutat să avanseze în cariera profesională. Acest raport final oferă concluzii privind abilitățile, competențele și cunoștințele critice identificate de cele două grupuri diferite de femei, care vor contribui acum la determinarea tipului de curs de formare și a modulelor care vor fi formulate pentru a atinge obiectivele proiectului "Women in Power".

În consecință, rezultatele acestui raport vor ajuta la identificarea instruirii optime pe care trebuie să o aibă femeile pentru a evolua în carieră și pentru a le sprijini în obținerea de posturi executive și funcții de conducere în cadrul economiei europene.

Rezultatele proiectului (disponibile gratuit în diferite limbi) pot fi aplicate pe scară largă și utilizate si in afara țărilor implicate în proiect, servind, de asemenea, ca bază pentru dezvoltarea și adaptarea ulterioară în diferite contexte, în special cu privire la modul de abordare a nevoilor generate de cererea pentru abilitarea femeilor.

"Women in Power" dorește să faciliteze participarea și accesul la educație printr-un curs de formare gratuit online disponibil în mai multe limbi care va fi special conceput pentru a satisface nevoile de formare ale unui grup de femei care au adesea nu au studii superioare, dar care au vaste cunoștințe despre industriile în care activează.

Pentru a atinge acest obiectiv, consorțiul proiectului, care este compus din șapte organizații din Spania, Malta, România, Lituania și Marea Britanie, s-a reunit la București la sfârșitul lunii mai pentru a discuta subiectele care vor fi abordate în formarea online, acestea incluzand printre altele aspecte de gen, inteligență emoțională, comunicare eficientă, motivație, oportunități de carieră, leadership și branding.

Odată cu dezvoltarea acestui proiect, scopul consorțiului este de a crește gradul de conștientizare a factorilor de decizie politici, a părților interesate și a publicului larg cu privire la problemele femeilor și leadership-ul în industriile relevante, precum și pentru a spori gradul de conștientizare al formatorilor privind nevoia educației femeilor față de abilitarea profesională cu scopul final de a gasi eventuale soluții legislative în Europa.

Pentru mai multe informații despre proiect și pentru a accesa analiza raportului, vizitați site-ul: http://www.womeninpower.eu/
wip