Romanian Design Week, 2014

Clusterul Romanian Textile Concept a organizat in data 22 mai 2014, la Palatul Camerei de Comert si Industrie, Conferinta INOVATIA SI CREATIVITATEA – INSTRUMENTE DE DEZVOLTARE ECONOMICA IN INDUSTRIA USOARA, care a avut loc in cadrul Romanian Design Week, eveniment aflat la cea de-a 2-a editie.

Romanian Design Week s-a impus inca de la prima editie ca unul dintre cele mai importante evenimente dedicate designului romanesc si industriilor creative din Romania, expozitia centrala reunind in acest an peste 150 de designeri si peste 350 de lucrari pe tema “Design in spatiul public”, structurate pe 5 domenii: arhitectura, grafica, fashion, lifestyle si obiect. Pe langa expozitia centrala, au mai avut loc alte peste 50 de evenimente colaterale, menite sa traseze harta designului romanesc.

In cadrul conferintei Inovatia si creativitatea-instrumente de dezvoltare economica in industria usoara s-a prezentat importanta asocierii si a colaborarii in industria usoara si in domeniul modei din Romania si s-au discutat metode de crestere a competitivitatii si inovatiei produselor textile din Romania. Au sustinut alocutiuni Dna. Sara Wechsler, Presedinte RTxC – Prezentarea clusterului RTxC si rolul acestuia in relatia industrie – designeri, Dna. Carmen Ghituleasa, Director INCDTP – Prezentarea activitatii de inovare – cercetare a Institutului si rolul acestuia in relatia designeri – inovare – cercetare si Dna. Andreea Tincu – designer – Importanta unui comportament colaborativ in dezvoltarea relatiei designeri – industrie, evenimentul terminandu-se cu discutii libere intre organizatori si participanti, in speciali studenti de la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, dna. prof. Ioana Avram tinandu-si ora de curs in cadrul acestei manifestari.

 

RDW_4213 RDW_4202 RDW_4196