Conferinta Nationala a Clusterelor, 2014

Cea de-a 3-a Conferinta Nationala a Clusterelor a avut loc la Iasi intre 22-23 septembrie. Oganizata de ADR Nord Est cu sprijinul Clustero, al Ministerului Economiei, Institutului de Prognoza Economica si Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, conferinta a avut si invitati de renume din partea Comisiei Europene si a unor tari precum Marea Britanie, Spania, Italia, Franta, Germania, Austria, Danemarca, Croatia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Estonia, Romania.

Organizata cu sprijinul proiectului strategic european Cluster PoliSEE, conferinta a oferit oportunitatea prezentarii si promovarii rezultatelor obtinute de cei 25 de parteneri in domeniul analizei si evaluarii politicilor de cluster, invatarii reciproce si specializarii inteligente.

Evenimentul a adus impreuna decidenti europeni in politica de clustere, autoritati publice, organizatii de management al clusterelor din intreaga Europa, companii si membri ai clusterelor, universitati, institute de cercetare, care au incercat sa raspunda prin prezentarile lor la urmatoarele intrebari:

- Cum pot deveni clusterele mai competitive si cum pot contribui ele la relansarea industriala a regiunilor din care fac parte, si a Europei?

- Vor reusi programele de cooperare transnationala Dunarea 2020, INTERREG 2020, si noile programe operationale sa acopere toata problematica dezvoltarii clusterelor?

- Cum pot fi capitalizate rezultatele proiectelor transnationale pentru a asigura un cadru de interactiune suficient de dezvoltat si de atractiv intre clusterele europene?

- Mai avem nevoie de clustere emergente?

- Sunt suficient de pregatiti managerii de clustere pentru a obtine certificarile de calitate?

Pe langa conferinta, evenimentul a inclus si 4 ateliere de lucru, o expozitie nationala si 2 evenimente de brokeraj.

Clusterul Romanian Textile Concept a fost reprezentat de dna. Anca Balan, Vice-presedinte Cluster, aceasta activitate fiind sustinuta prin intermediul proiectului „Dezvoltarea Clusterului Romanian Textile Concept”, proiect finantat prin POS CCE axa 1.3.3.

Conferinta Iasi 03 Conferinta Iasi 02 Conferinta Iasi 01