Conferinta Internationala CLUSTER CLOUD, 2013

Ministerului Educatiei Nationale si al Ministerului Economiei a organizat pe data de 28 noiembrie 2013 la Hotel Ramada Parc, Conferinta Internationala “CLUSTER CLOUD – Innovative Clusters, Key Drivers of Economic Smart Specialisation”.

cloud_1

Scopul principal al conferintei a fost acela de a dezbate asupra rolului clusterelor in dezvoltarea afacerilor inovative prin intarirea legaturilor intre furnizorii de cercetare-dezvoltare-inovare si IMM-uri. Reprezentanti ai Comisiei Europene, renumiti specialisti internationali in domeniul politicii de cluster si al inovarii precum si reprezentanti ai unor clustere de top din Austria, Marea Britanie, Italia, Germania, Bulgaria etc. au dezbatut teme de interes, cum ar fi :
- Politica de clustere a Uniunii Europene
- Rolul clusterelor in dezvoltarea economica regionala in contextul strategiilor de “Smart Specialisation”,
- Intarirea legaturilor dintre mediul economic si cercetare in contextul dezvoltarii activitatilor de inovare in clustere,
- Rolul clusterelor in Strategia Dunarii
- Modele ale Inovarii in Afaceri

Pe langa prezentarile de un inalt continut stiintific, Conferinta Internationala “Cluster Cloud” a avut si o puternica orientare practica, si a cuprins:
- o sesiune de brokeraj C2C (cluster to cluster) si B2B (business to business)

Reprezentantii clusterului Romanian Textile Concept au facut in cadrul evenimentului, intr-o sesiune de schimb de bune practici, o scurta prezentare a clusterului si a proiectelor acestuia.